leaf
fish

מתכון לבצק

(750 גרם = 5 פוקצ'ות)

  • 500 גרם קמח
  • 40 גרם שמן
  • 280 מ"ל מים
  • 10 גרם שמרים
  • 12 גרם מלח

אופן הכנת הבצק:

מוזגים את המים, הקמח והשמרים לקערת מערבל ומערבבים 2 דק במהירות
איטית בעזרת מוט לישה (אפשר גם ללוש ידנית).
מוסיפים שמן זית ומלח, וממשיכים ללוש 8 דק נוספות עד קבלת בצק אחיד. אם
הבצק רטוב או דביק ניתן להוסיף מעט קמח.
מכניסים למקרר למשך לילה להתפחה.
למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל- 5 כדורים שווים בגודלם.
מתפיחים שוב למשך שעה-שעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק ובוחרים את התוספות להכנת פוקצ'ה מלוחה או מתוקה.

 
rice

פוקצ'ה מתוקה

  • 1 כדור בצק
  • 5-6 פרוסות אננס דקות
  • 70 גרם גבינה מסקרפונה
  • שבבי קוקוס קלויים
  • 2 כפות סוכר לבן
  • חצי כפית אבקת סוכר
  • 60 גרם שוקולד מריר איכותי עם 60% מוצקי קקאו לפחות

אופן הכנת הפוקצ'ה:

מחממים תנור לחום גבוה של 250-300 מעלות.
מורחים על הבצק המרודד גבינת מסקרפונה וסוכר ומניחים מעל את השוקולד.
אופים בחום גבוה למשך 6-7 דק.
מוציאים מהתנור, מפזרים את טבעות האננס, שבבי הקוקוס ואבקת הסוכר...
ומקווים שישאר משהו גם לאורחים

 
spoon

פוקצ'ה מלוחה

  • 1 כדור בצק
  • 1 כף שמן זית
  • 50 גרם מוצרלה מגורדת
  • 50 גרם גבינת בושה
  • רבע תפוח עץ ירוק פרוס דק עם קליפה
  • מס' עלי אורגולה
  • 6-7 זיתי קלמטה מגולענים
  • כף שקדים פרוסים קלויים

אופן הכנת הפוקצ'ה:

מחממים את התנור לחום גבוה של 250-300 מעלות
מושחים את הבצק המרודד בשמן זית ומפזרים מעליו את הגבינות ולבסוף את
הזיתים.
אופים עד השחמה במשך 5-7 דק ומוציאים מהתנור.
מפזרים מעל הפוקצ'ה פרוסות תפו"ע, עלי אורגולה ושקדים קלויים.
מזלפים מעל מעט שמן זית, מגישים, ומחכים למחמאות


שינוי גודל גופנים