ביף קנטונזי

מנה מושקעת ומשביעה של תבשיל בקר בבישול ארוך ברוטב תמרינד, סויה ותבלינים סיניים בתוספת נודלס

 

מצרכים ל – 4 סועדים:

• 1 ק"ג בשר בקר צוואר חתוך לקוביות בגודל 3*3 ס"מ
• 1 בצל קצוץ דק

• 1 גזר קצוץ דק

• 1 גבעול סלרי קצוץ דק

• 50 גרם שום קצוץ

• 50 גרם ג'ינג'ר כתוש

• 100 גרם רסק עגבניות

• 200 גרם תמרינד (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)

• 1 כפית זרעי כוסברה טחונים

• 1 כפית חילבה טחון / אבקת חילבה

• 1 כף סוכר חום

• 1 צ'ילי חריף קצוץ דק

• 50 מ"ל סויה

• מלח ופלפל לפי הטעם

• 100 מ"ל שמן

• 400-500 גרם אטריות ראמן/אורז/ביצים או אורז לבן

 

אופן ההכנה:

מחממים את השמן לחום גבוה ומטגנים בו את קוביות הבשר במשך 8-10 דקות עד להשחמה. מוציאים אותן מהמחבת ומניחים בצד.
מטגנים את הבצל, הסלרי, הגזר והצ'ילי בחום בינוני / נמוך כרבע שעה עד לריכוך.
מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים את התבלינים, הכוסברה והחילבה, ומטגנים דקה נוספת עד ש"יפתחו" וידיפו ניחוח משכר.
מוסיפים את רסק העגבניות, מטגנים דקה נוספת ומוסיפים את קוביות הבשר שטוגנו לפני כן. מוסיפים תמרינד, סויה, מלח, פלפל וסוכר חום ומוזגים מים עד לכיסוי מוחלט. מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 3 שעות. בתום הבישול מחזקים את התיבול עם מלח ופלפל לפי הטעם.
מכינים את הנודלס או האורז לפי הוראות היצרן, ומניחים מעל את התבשיל העשיר.