גארדן נודלס

שף ירון שנבל

מצרכים ל 4- סועדים:

• 400 גרם אטריות אורז
• 5 שיני שום כתושות
• 2 כפות ג'ינג'ר מגורד
• 1 כוס חלב קוקוס
• 200 גרם קוביות טופו בגודל 1* 1 ס״מ
• 150 גרם פיסטוק קלוי וקלוף
• 2 קישואים חתוכים לקוביות
• 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
• 3 כפות ממרח קארי ירוק באיכות טובה
• חצי כוס ציר ירקות / מים
• חצי כפית מלח
• רבע כוס שמן לטיגון – קנולה או סויה

 

אופן ההכנה:

הכנות שניתן לבצע מראש:
• טוחנים את הפיסטוק הקלוי במג'ימיקס עם להב, עד קבלת מרקם חולי ומוסיפים מעט מים עד שמתקבל מרקם משחתי/קרמי.
• בווק / סיר גדול ורחב – מטגנים את השום והג'ינג'ר בשמן בחום בינוני עד להשחמה (1-2 דקות).
• מוסיפים את הירקות ומטגנים עד שמתרככים מעט.
• מוסיפים את ממרח הקארי ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב.
• מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים למשך 2 דקות נוספות.
• מוסיפים את הנוזלים: בתחילה את הציר / מים על חום גבוה, ולאחר מכן את חלב הקוקוס. מצמצמים את הרוטב למחצית הכמות ומוסיפים מלח.

 

הכנות שיש לבצע טרם ההגשה:

• מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן, מסננים אותן ומעבירים לסיר עם הרוטב.
• מוסיפים את ממרח הפיסטוק ויתר המרכיבים תוך כדי ערבוב, ומגישים.
• ניתן לקשט עם פיסטוק קלוי ובצל ירוק.