פאד גרין
מנה טבעונית עשירה, משביעה ושופעת צבע
מצרכים ל-4 סועדים:
חבילת איטריות אורז
10 פיטריות שיטאקי שהושרו כשעה במים רותחים
1 בצל סגול פרוס דק
4 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקלות באורך 4 ס"מ
200 גרם שעועית ירוקה טרייה, שטופה שנחלטה במים רותחים כ-2 דקות
2 קישואים נקיים ופרוסים לרצועות דקות
200 גר טופו חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ
250 מ"ל חלב קוקוס
1/2 כוס ציר ירקות/מים
1 כף ג'ינג'ר מגורד
2 שיני שום קצוצות דק
4 כפות שמן קנולה
5 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר
מלח פלפל לפי הטעם
כוסברה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר את הבצל והג'ינג'ר למשך 2 דקות.
מוסיפים את השום ומקפיצים דקה נוספת.
לאחר מכן, מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים על להבה גבוהה עד שמתרככים מבפנים ועדיין שומרים על פריכות.
מוסיפים את רוטב הסויה, חלב הקוקוס והמים/ציר הירקות.
מביאים לרתיחה, ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם.
במקביל, מבשלים את האטריות בנפרד לפי הוראות היצרן.
לחילופין, ניתן להשרות את האטריות במים מראש למספר שעות ולאחר מכן לחלוט 2-3 דקות.
הגשת המנה:
מעבירים את האטריות לסיר עם הרוטב ומערבבים קלות עד כדי ספיגה.
מחלקים ל-4 צלחות הגשה, ומעטרים כל מנה בכוסברה הקצוצה.
בתיאבון!