מתכוניםתנסו את זה בבית

סלט אטריות זכוכית

השף ירון שנבל

סלט אסייתי קיצי, קליל ומרענן. שילוב מושלם של בריאות וטעם.

 

מרכיבים לסלט משפחתי:

  • 100 גר אטריות זכוכית (שעועית) מוכנות לפי הוראות היצרן
  • רבע כרוב לבן קטן פרוס דק לרצועות דקות
  • 1 מלפפון לא מקולף, חתוך למקלונים דקים
  • 1 גזר מקולף וחתוך למקלות
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים לטבעות דקות
  • 100 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ, שהושרו למשך שעה ברוטב טריאקי
    חופן נבטים סינים
  • 4 פטריות שיטאקי יבשות שהושרו כשעה במים רותחים ורוטב טריאקי ביחס של 1:1. לאחר ההשריה פורסים את הפטריות לרצועות דקות
  • חופן עלי נענע
  • עלי כוסברה ובוטנים כתושים לעיטור

מרכיבים לרוטב:

  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 1 כפית ג'ינג'ר כתוש או מגורד
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שמן קנולה
  • מעט שמן צ'ילי /טאבסקו לפי הטעם (ניתן להחליף בצ'ילי קצוץ)
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית מיץ לימון (רצוי סחוט טרי)
  • 1 כפית רוטב סויה

 

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב מראש:
מערבבים היטב את כל המרכיבים לקבלת מרקם חלק. במידה וסמיך מדי, מוסיפים מעט מים. במידה והמרקם דליל מדי – מסמיכים בעזרת חמאת בוטנים.

הרכבת המנה:
מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומזלפים את הרוטב. ניתן גם להגיש את הרוטב לצד הסלט.


בתיאבון!

 

עוד מתכונים אסייתים מעולים של השף ירון שנבל והרבה חדשות טעימות מחכים לכם בניוזלטר שלנו - לחברים בלבד!

 

הרשמה למועדון החברים ללא עלות>