סלט אטריות זכוכית

השף ירון שנבל

סלט אסייתי קיצי, קליל ומרענן. שילוב מושלם של בריאות וטעם.

 

מרכיבים לסלט משפחתי:

  • 100 גר אטריות זכוכית (שעועית) מוכנות לפי הוראות היצרן
  • רבע כרוב לבן קטן פרוס דק לרצועות דקות
  • 1 מלפפון לא מקולף, חתוך למקלונים דקים
  • 1 גזר מקולף וחתוך למקלות
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים לטבעות דקות
  • 100 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ, שהושרו למשך שעה ברוטב טריאקי
    חופן נבטים סינים
  • 4 פטריות שיטאקי יבשות שהושרו כשעה במים רותחים ורוטב טריאקי ביחס של 1:1. לאחר ההשריה פורסים את הפטריות לרצועות דקות
  • חופן עלי נענע
  • עלי כוסברה ובוטנים כתושים לעיטור

מרכיבים לרוטב:

  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 1 כפית ג'ינג'ר כתוש או מגורד
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שמן קנולה
  • מעט שמן צ'ילי /טאבסקו לפי הטעם (ניתן להחליף בצ'ילי קצוץ)
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית מיץ לימון (רצוי סחוט טרי)
  • 1 כפית רוטב סויה

 

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב מראש:
מערבבים היטב את כל המרכיבים לקבלת מרקם חלק. במידה וסמיך מדי, מוסיפים מעט מים. במידה והמרקם דליל מדי – מסמיכים בעזרת חמאת בוטנים.

הרכבת המנה:
מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומזלפים את הרוטב. ניתן גם להגיש את הרוטב לצד הסלט.


בתיאבון!