מתכוניםתנסו את זה בבית
טרטר סלמון ואבוקדו
מנה קלילה ומרעננת שתוסיף צבע ועניין לכל ארוחה
מרכיבים ל – 4 סועדים:
לטרטר הסלמון:
- 250 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ
- 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
- 10-12 עלי כוסברה שלמים
- 1 כפית שומשום קלוי שחור / לבן
- פלפל צ'ילי אדום חתוך לטבעות
לרוטב ויניגרט:
- מיץ מחצי לימון סחוט
- חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
- 1 כפית שמן שומשום
- חצי כפית דבש
- 1 כף סויה
- מלח ופלפל לפי הטעם
לקרם האבוקדו:
- 2 אבוקדו בשלים
- מיץ מחצי לימון סחוט
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט טבעות פלפל צ'ילי
אופן הכנת המנה:
להכנת קרם האבוקדו:
מקלפים את האבוקדו ומועכים אותו עם מזלג עד לקבלת קרם חלק ללא גושים.
מתבלים ומניחים בצד
להכנת רוטב הויניגרט:
מערבבים את כל המרכיבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
להכנת הטרטר:
מערבבים את קוביות הסלמון ויתר המרכיבים ברוטב הויניגרט המוכן.
הרכבת המנה:
מורחים את קרם האבוקדו על הצלחת, ומניחים מעליו את קוביות הסלמון המתובלות.
מקשטים עם עלי כוסברה, צ'ילי ושומשום
*ניתן להגיש ב-4 צלחות אישיות או בצלחת אחת גדולה לחלוקה
בתיאבון!