טרטר סלמון ואבוקדו

מנה קלילה ומרעננת שתוסיף צבע ועניין לכל ארוחה


מרכיבים ל – 4 סועדים:

לטרטר הסלמון:

  • 250 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
  • 10-12 עלי כוסברה שלמים
  • 1 כפית שומשום קלוי שחור / לבן
  • פלפל צ'ילי אדום חתוך לטבעות

לרוטב ויניגרט:

  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 1 כפית שמן שומשום
  • חצי כפית דבש
  • 1 כף סויה
  • מלח ופלפל לפי הטעם


לקרם האבוקדו:

  • 2 אבוקדו בשלים
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט טבעות פלפל צ'יפוטלה

 

 

אופן הכנת המנה:

להכנת קרם האבוקדו:
מקלפים את האבוקדו ומועכים אותו עם מזלג עד לקבלת קרם חלק ללא גושים.
מתבלים ומניחים בצד

להכנת רוטב הויניגרט:
מערבבים את כל המרכיבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.

להכנת הטרטר:
מערבבים את קוביות הסלמון ויתר המרכיבים ברוטב הויניגרט המוכן.

הרכבת המנה:
מורחים את קרם האבוקדו על הצלחת, ומניחים מעליו את קוביות הסלמון המתובלות.
מקשטים עם עלי כוסברה, צ'ילי ושומשום

*ניתן להגיש ב-4 צלחות אישיות או בצלחת אחת גדולה לחלוקה


בתיאבון!