קובי קארי

מנה חגיגית, פיקנטית, יפה שמשאירה טעם של עוד…

 

מצרכים ל-4 סועדים:

• 1 קג בשר פרגית נקי ומחולק ל3 חלקים

• 2 מקלות/גבעולי סלרי

• 1 בצל לבן חתוך לקוביות
• 5 שיני שום
• 2 כפות ג'ינג'ר מגורד
• 4 כפות מחית קארי אדום מאיכות טובה
• 100 גר' רסק עגבניות
• 3 עלי קפיר לרכישה בחנויות מתמחות (ניתן לחלופין להשתמש במיץ לימון)
• חצי כוס חלב קוקוס מאיכות טובה (17% שומן לפחות)
• כוס ציר עוף מאיכות טובה או כוס מים
• 150 גר' שעועית ירוקה חלוטה
• 2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
• מעט מלח לפי הטעם
• 8 כפות שמן חמניות

 

אופן ההכנה:

ממליחים וצולים את הפרגית עד לקבלת גוון זהוב. מניחים הפרגית בקערה נפרדת. מטגנים השום, ג'ינג'ר, סלרי ובצל בשמן שנותר מצליית הפרגית כ-5 דק ולשים לב לא לשרוף את השום. מוסיפים קארי אדום, רסק ויחד מטגנים כ-2 דק מוסיפים ציר עוף וחלב קוקוס, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
לקישוט: כוסברה קצוצה