מוקפץ אורז, פרגית וירקות
מנה משביעה וטעימה שאפשר להכין תוך דקות ממצרכים בסיסיים שיש בכל בית,
ויש גם גרסא צמחונית!
מצרכים ל-3 מנות
- 4 כוסות אורז מבושל (יש להשתמש באורז ששהה במקרר במשך לילה שלם)
- 1 גזר מקולף וחתוך למקלות
- 1 גבעולי בצל ירוק חתוך למקלות באורך 3 ס"מ
- חופן שעועית ירוקה או 4-5 פרחי ברוקולי
- חצי כוס אפונה
- 1 בצל לבן חתוך לרצועות
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד
- חצי פלפל צ'ילי פרוס לטבעות דקות
- 2 נתחים של חזה עוף במשקל 400-500 גרם סה"כ חתוכים לרצועות
- 5 כפות שמן
לרוטב:
- 3 כפות סויה
- 1 כף טריאקי
אופן ההכנה:
כחצי שעה שעה לפני ההכנה: מתבלים את נתחי העוף במלח, פלפל, כף טריאקי וחצי כפית ג'ינג'ר מגורד. מניחים את הנתחים בצד כחצי שעה לספיגת התיבול והטעמים.
מחממים 5 כפות שמן בסיר מתכת רחב או מחבת עם שוליים גבוהים, ומקפיצים את רצועות העוף בחום גבוה למשך 2-3 דק עד שהן כמעט מוכנות.
מוציאים את הרצועות ומניחים בצד בקערה נפרדת.
מוסיפים לסיר/מחבת 2 כפות שמן, שום, צ'ילי וג'ינג'ר מגורד, ומקפיצים למשך 2 דקות. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח לפי הטעם וממשיכים להקפיץ יחד למשך 5 דקות עד שהם מתרככים חלקית.
מוסיפים את האורז, מקפיצים יחד ומערבבים מדי פעם בעזרת תרווד.
מערבבים יחד את הסויה והטריאקי, מוזגים למחבת ומקפיצים למשך 2-3 דקות נוספות.
מוסיפים את רצועות חזה העוף ומקפיצים עוד 2-3 דקות.
מחלקים לקערות הגשה, מעטרים בבצל ירוק ו....זוללים!
בתיאבון!