מוקפץ אורז, פרגית וירקות

השף ירון שנבל

מנה משביעה וטעימה שאפשר להכין תוך דקות ממצרכים בסיסיים שיש בכל בית,

ויש גם גרסא צמחונית! 

 

מצרכים ל-3 מנות

  • 4 כוסות אורז מבושל (יש להשתמש באורז ששהה במקרר במשך לילה שלם)
  • 1 גזר מקולף וחתוך למקלות
  • 1 גבעולי בצל ירוק חתוך למקלות באורך 3 ס"מ
  • חופן שעועית ירוקה או 4-5 פרחי ברוקולי
  • חצי כוס אפונה
  • 1 בצל לבן חתוך לרצועות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
  • חצי פלפל צ'ילי פרוס לטבעות דקות
  • 2 נתחים של חזה עוף במשקל 400-500 גרם סה"כ חתוכים לרצועות
  • 5 כפות שמן

לרוטב:

  • 3 כפות סויה
  • 1 כף טריאקי

אופן ההכנה:

כחצי שעה שעה לפני ההכנה: מתבלים את נתחי העוף במלח, פלפל, כף טריאקי וחצי כפית ג'ינג'ר מגורד. מניחים את הנתחים בצד כחצי שעה לספיגת התיבול והטעמים.

מחממים 5 כפות שמן בסיר מתכת רחב או מחבת עם שוליים גבוהים, ומקפיצים את רצועות העוף בחום גבוה למשך 2-3 דק עד שהן כמעט מוכנות.
מוציאים את הרצועות ומניחים בצד בקערה נפרדת.

מוסיפים לסיר/מחבת 2 כפות שמן, שום, צ'ילי וג'ינג'ר מגורד, ומקפיצים למשך 2 דקות. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח לפי הטעם וממשיכים להקפיץ יחד למשך 5 דקות עד שהם מתרככים חלקית.
מוסיפים את האורז, מקפיצים יחד ומערבבים מדי פעם בעזרת תרווד.
מערבבים יחד את הסויה והטריאקי, מוזגים למחבת ומקפיצים למשך 2-3 דקות נוספות.
מוסיפים את רצועות חזה העוף ומקפיצים עוד 2-3 דקות.

מחלקים לקערות הגשה, מעטרים בבצל ירוק ו....זוללים!


בתיאבון!