מרק קוקוס קר

מנה קיצית, מרעננת ואלגנטית שתעניק טוויסט צבעוני ושובב לכל אירוח

מרכיבים ל – 5 סועדים:

להכנת המרק:

1 ליטר חלב קוקוס עם אחוז שומן גבוה (20% לפחות)
150 גרם סוכר לבן
1 גבעול לימון גראס
1 מקל קינמון
2-3 עלי קפיר ליים או קליפת למון מגורדת מחצי לימון
2 תרמילי הל
100 גרם שבבי קוקוס קלויים

לתוספת הפירות:
1/4 אבטיח חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ
2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות בגודל 1*1 ס"מ
חצי מלון חתוך לקוביות בגודל 1*1 סמ
2-3 אפרסקים/שזיפים/פרי העונה חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ
לבחירה חופשית מפירות העונה

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לסיר ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה, עד שהטעמים מתמזגים היטב בחלב הקוקוס.
מסננים את החלב המבושל ומקררים בטמפרטורת החדר.

הגשת המנה:
יוצקים את מרק הקוקוס ל-4 קערות הגשה.
לתוך כל מנה מוזגים כוס פירות חתוכים.
מפזרים מעל שבבי קוקוס קלויים לעיטור.

 

בתיאבון!