מרק תירס

מצרכים:

• 0.5 ק"ג תירס (טרי לאחר שהוסר מהקלח ואם אין אז קפוא/קופסאת שימורים)
• 100 גר בצל לבן (חצי בצל)
• חופן עלי כוסברה ציר (ירקות/עוף) ואם אין אז ליטר מים
• 20 גר' מלח (1 כף שטוחה)
• 2 גר' פלפל לבן (0.25 כפית)
• 1 כפית שמן שומשום
• 150 גר' חלב קוקוס מאיכות טובה
• 3 ביצים

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים (למעט הביצים) לסיר ומביאים לרתיחה.
לאחר רתיחה מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים 30 דק' מכבים את האש ובעזרת "סטיק", טוחנים עד קבלת מרקם אחיד. בקערה נפרדת טורפים 3 ביצים ומוסיפים באיטיות תוך כדי בחישה שהאש כבויה.
ניתן לתקן הטעם בעזרת שמן שומשום ו/או מלח.