פאד לי

מצרכים ל-4 סועדים:

• חצי ק"ג בשר טלה טחון
• 1 בצל לבן בינוני קצוץ דק
• חצי גזר קצוץ דק
• חצי גבעול סלרי קצוץ דק
• 3 שיני שום
• 1 כף תערובת חמשת התבלינים
• כוס וחצי ציר עוף
• 3 כפות שמן סויה
• 3 כפות סויה
• 1 כפית פלפל שחור
• כף מחית קארי ירוק
• 3 כפות רסק עגבניות
• חצי כוס חלב קוקוס
• 15 עלי נענע
• 15 עלי בזיליקום
• 1 כף בצל ירוק קצוץ
• מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר עם השמן את הירקות, בצל, סלרי וגזר כ-10 דקות בלהבה בינוית מוסיפים שני שיני שום ומטגנים 2 דק נוספות מוסיפים בשר טחון ומטגנים 10 דק עד שהנוזלים מתאדים מוסיפים את הציר, הסויה, חלב קוקוס, רסק עגבניות, מחית קארי ופלפל שחור ומבשלים 20 דק תוך כדי ערבוב. להוסיף כל העלים פנימה לערבב כדקה ולהגיש מומלץ להגיש על מצע אורז או להקפצה עם אטריות אורז ולקשט מעל עם עלי כוסברה.